"Prvi i osnovni cilj je da sačuvamo što više života" VIDEO

Savetnica za medije predsednika Suzana Vasiljević rekla je da Aleksandar Vučić koristi lične i državničke kontakte kako bi nabavio što više pomoći Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

10:15

Default images

Vasiljevićeva je za Prvu TV rekla da je Vučić non-stop na vezi sa predsednicima i premijerima raznih država kako bi omogućio da avioni koji nose pomoći Srbiji stignu sa aerodroma širom sveta koji su privremeno zatvoreni.

"Prvi i osnovni cilj kabineta i predsednika i premijerke Srbije je da sačuvamo što više života", napomenula je Vasiljevićeva.

Na pitanje sa kim je sve predsednik Vučić do sada razgovarao, Vasiljevićeva je rekla da se on čuo sa Žozepom Borelom, Angelom Merkel, Viktorom Orbanom, ali i da razgovara sa predsednicima i premijerima zemalja iz regiona.

"Sa njima razgovara uglavnom o potrebama njihovih zemalja, uglavnom o prehrambenim i medicinskim sredstvima", kazala je ona.

Najavila je da misli da bi jedan paket pomoći trebalo da za tri dana krene u Republiku Srpsku.

"Odobren je i izvoz prešnice i brašna za Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu", rekla je Vasiljevićeva.

Dodala je da je predsednik Vučić dobio pisma građana iz Drvara i Goražda, kao i predstavnika Srba iz Crne Gore koji su zatražili pomoć.

"Mislim da danas stiže jedan manji avion sa pomoći iz Rusije. Vidite da Rusija ima svojih problema. Naravno nama je najveća pomoć stigla iz Kine. Dva najveća naša aviona idu dva puta dnevno u Šangaj i donose lekove, maske, testove", kazala je ona.

Vasiljevićeva je za Prvu TV napomenula da se oba kabineta predsednika i premijerke trude da pravovremeno obaveštavaju novinare i javnost o situaciji u Srbiji.

"Srbija je na vreme preduzela sve mere i nadam se da će Srbija uspreti da nam se joj ne dese Italija, Španija ili Amerika", rekla je ona.

Prema njenim rečima, na jučerašnjem sastanku oba Krizna štaba predsednik Vučić je pitao stručnjake da li je potrebno da dođe do zatvaranja Beograda, Niša i Valjeva koji su žarišta epidemije.

"Oni su rekli - još uvek ne. Videćemo u naredna 24 sata. Ja mislim da će, ako ne danas, onda sutra nove mere biti saopštene", rekla je Vasiljevićeva.

Na pitanje šta bi ta mera značila, odgovorila je da to znači da ne postoji putni transport između tih gradova.

"Niko ne može da uđe ni izađe u taj grad. To su stručnajci preduzimali u Kini", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: