Vučić čestitao Putinu: Dan koji je više od praznika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca Otadžbine, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2020.

18:18

Vučić čestitao Putinu: Dan koji je više od praznika
Foto-ilustracija: EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

"Poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju,

Čestitam Vam Dan branilaca Otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom", naveo je Vučić i istakao da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde.

On je podsetio da su Srbija i Rusija, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda.

"To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda", rekao je predsednik Srbije.

On je zahvalio predsedniku Putinu za čast koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.

"Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: