Deveti najbogatiji čovek na svetu se uključuje u trku za predsednika SAD

Američki milijarder Majkl Blumberg učestvovaće sutra u svojoj prvoj televizijskoj debati u kampanji, saopštio je njegov tim.

Izvor: Beta
Podeli
Getty Images/Oli Scarff
Getty Images/Oli Scarff

Direktor Blumbergove kampanje Kevin Šiki rekao je da se taj pretendent za predsedničkog kandidata demokrata žuri da se pridruži drugim demokratskim pretendentima za demokratsku predsedničku nominaciju i da objasni zašto je on najbolji kandidat da pobedi Donalda Trampa i ujedini zemlju.

Deveti najbogatiji čovek na planeti sa oko 56 milijardi dolara Blumberg potresa demokratsku unutarpartijsku trku za predsedničkog kandidata.

Bivši gradonačelnik Njujorka je ušao kasno u predsedničku kampanju.

On nije učestvovao u unutarpartijskim izborima u prvim američkim državama, koje daju malo delegata, i računa da će ući u trku na "superutorak", 3. marta, kada će glasati 14 država, koje je on već preplavio reklamama.

Do sada je organizovano deset televizijskih debata među pretendentima za demokratskog kandidata.

Za pravo učestvovanja u debatama Demokratska stranka je odredila između ostalih i kriterijum po kome se tražio minimalni prag donacija iz izborne baze, a onda je odustala od tog uslova, što je otvorilo vrata Blumbergu da učestvuje.

Drugi potencijalni kandidati su zbog promene stava kritkovali stranku.

"Blumberg kao i bilo ko drugi ima prava da se kandiduje za predsedničke izbore. On nema prava da kupi predsednički položaj", napisao je u poruci na Tviteru juče Berni Sanders.

Televizijska debata će biti organizovana u sredu u Las Vegasu u državi Nevadi, gde se u subotu održavaju unutarpartijski izbori za kandidata stranke.

Reklamna lavina 78-godišnjeg Blumberga već je imala ogroman uticaj, on se popeo na treće mesto među potencijalnim kandidatima demokrata prema proseku nacionalnih anketa koje sprovodi portal Rial kliar politiks (Real Clear Politics).

strana 1 od 553 idi na stranu