Vučić u neformalnom razgovoru sa Šojguom - "Dunjevaču za dobrodošlicu" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografije na kojima je u neformalnom razgovaru s ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.02.2020.

16:04

Vučić u neformalnom razgovoru sa Šojguom -
Screenshot/Instagram/BuducnostSrbijeAV

"Dunjevaču za dobrodošlicu dragom gostu", objavljeno je na nalogu Budućnost Srbije A V.

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu boravi danas u zvaničnoj poseti Srbiji na poziv srpskog kolege Aleksandra Vulina.
Ministri odbrane Rusije i Srbije Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin položili su danas kapsulu na mesto budućeg spomenika "Večna vatra" na Groblju oslobodilaca Beograda.

Polaganjem kapsule sa zemljom iz Rusije označen je početak izgradnje skulpture "Večna vatra", u znak sećanja na stradale srpske i ruske borce u Drugom svetskom ratu. Ceremoniji su, između ostalih, prisustvovali i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ministri u Vladi Srbije Nenad Popović i Zoran Đorđević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Šojgu i Vulin su prethodno položili vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Ruski ministar je danas doputovao u zvaničnu posetu Srbiji.

Ispred Palate Srbije priređen mu je svečani doček, posle kojeg je usledio sastanak sa Vulinom i članovima delegacija dve vojske. Šojgu je s Vulinom potom obišao izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije "Odbrana 78", posvećenu NATO bombardovanju SR Jugoslavije, a u Domu garde u Topčideru uručena mu je diploma počasnog doktora nauka Univerziteta odbrane u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin Šojguu na radnom ručku tokom popodneva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: