Šutanovac: SzS gubi smisao opstanka

Građani imaju sve manje poverenja u Savez za Srbiju u kome lider pokreta "Dveri" Boško Obradović vodi glavnu reč, ocenio je Dragan Šutanovac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92, arhiva
Foto: B92, arhiva

Šutanovac, predsednik Saveta za strateške politike i bivši lider Demokratske stranke, smatra i da je opozicija prerano donela odluku o ujedinjenju u bojkotu izbora.

"To je bilo očito od starta, a sada je toga svestan i on, pa u maniru Udbe traži unutrašnjeg neprijatelja", kaže Šutanovac za "Kurir".

On dodaje da se u svakoj koaliciji članice odriču nekog dela svoje politike, ali da ipak imaju zajedničku političku osnovu, što u slučaju SzS, kako navodi, od početka nije slučaj.

Tako, dodaje Šutanovac, SzS praktično gubi smisao opstanka, pogotovo u bojkotu izbora.

On smatra i da Srbija "ima najgoru vlast u 21. veku", ali i da je opozicija prerano donela odluku o ujedinjenju i bojkotu.

"Umesto da smo prošlu godinu iskoristili da građane motivišemo da takvu vlast počiste na izborima, opozicijija je prerano donela odluku o ujedinjenju u bojkotu, čime je potpuno anestezirala građane i političku scenu podelila - umesto na vlast i opoziciju - na one koji su za bojkot i protiv njega", objašnjava Šutanovac.

Čini se da, dodaje bivši lider DS, opozicija nema ideju, ne samo o tome šta da radi posle izbora, već i koju političku platformu da ponudi građanima kako bi ih motivisala na promene.

Šutanovac ističe i da je problem opozicije u tome što više niko ne zna koji su njeni stavovi o, recimo, pitanju EU i Kosova.

"Sad su stvari postavljene naglavačke, bojkot se proglašva zbog loših izbornih uslova, a stranke saveza se ne slažu o pitanju rešenja elementarnih problema koje

strana 1 od 122 idi na stranu