Tužilaštvo se oglasilo, Aleksić lagao za Andreja Vučića

Aleksandar i Andrej Vučić nisu izvršili bilo koje krivično delo u vezi sa slučajem "Jovanjica", utvrdilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Izvor: B92

Petak, 31.01.2020.

14:26

Tužilaštvo se oglasilo, Aleksić lagao za Andreja Vučića
Ilustracija: Depositphotos/tupungato

Tužilaštvo je utvrdilo i da Aleksandar i Andrej Vučić nisu bili u komunikaciji ili kontaktu sa osumnjičenim u tom slučaju Predragom Koluvijom.

Tužilaštvo je saopštilo da je u ovom slučaju postupalo povodom krivične prijave koju je 9. decembra 2019. godine podneo potpredsednik SNS-a Miloš Vučević protiv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića, a nakon što su pojedini predstavnici opozicije izneli tvrdnje o njihovoj navodnoj povezanosti sa uzgajanjem marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica".

"Tužilaštvo za organizovani kriminal je utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji sa Koluvijom, niti da su pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog dela koje se stavlja Koluviji na teret, čime ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", precizira se u saopštenju.

Ukazuje se da iz izveštaja o prikupljanju podataka iz mobilnih telefonskih uređaja i SIM kartica oduzetih od Koluvije koji je sačinila Služba za specijalne istražne metode MUP-a, akvizicijom memorisanog sadržaja, kao i sadržaja svih instaliranih aplikacija za komunikaciju putem Interneta, proizlazi da nije utvrđen nijedan kontakt sa Aleksandrom Vučićem i Andrejem Vučićem.

Takođe je utvrđeno da se komunikacije ostvarene 13. i 14. novembra 2019. godine, kada je, inače, uhapšen Koluvija, putem mobilne mreže ili internet-aplikacija ne mogu dovesti na bilo koji način u vezu sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem, dodaje tužilaštvo.

Advokat Milan Đukić, kao punomoćnik podnosioca krivične prijave Miloša Vučevića, o ovoj odluci obavešten je pismenim putem.

Podsetimo, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je pre nekoliko dana da je u slučaju zaplene marihuane na dobru "Jovanjica" kod Stare Pazove tražio da se Tužilaštvo za organizovani kriminal oglasi o tome sa kim je bio u kontaktu uhapšeni vlasnik tog dobra Predrag Koluvija.

"Važan je telefon Koluvije kao dokaz u krivičnom postupku, jer se iz njegovih kontakata može videti ko je iz vrha države pružao podršku proizvodnji marihuane. Ne zanimaju me listinzi telefona Andreja Vučića, koliko god telefona imao, može da maše sa čim god hoće, niti me zanima šta o tome misle njegov brat (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, nego šta o tome kaže nadležno tužilaštvo", naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Koluvija i još osam osumnjičenih se terete da su na poljoprivrednom dobru Jovanjica uzgajali marihuanu.

Uhapšeni su 14. novembra i od tada se nalaze u pritvoru, jer je protiv njih istraga u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: