"Deklaracija SDA je nezvanična objava rata Srbima u Republici Srpskoj"

Miodrag Linta ocenio je da je Programska deklaracija SDA ratnohuškačka i da predstavlja "nezvaničnu objavu rata Srbima u Republici Srpskoj".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Linta, predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, dodaje i da srpski narod nikada neće prihvatiti osnivanje unitarne BiH.

"Bakiru Izetbegoviću je jasno da srpski narod nikada neće prihvatiti osnivanje unitarne Bosne i Hercegovine ali očiglldno nije spreman da prihvati činjenicu da samo dosljedno poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma može biti jedan od temelja istorijskog dogovora srpskog i bošnjačkog naroda", naveo je Linta.

On je podsetio da SDA od svog osnivanja vodi neprijateljsku politiku prema srpskom narodu u Bosni i Hercegovini zasnovanu na Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića.

Ističe i da posle zavšetka rata SDA nikada nije iskreno prihvatila Republiku Srpsku kao trajnu i ustavnu kategoriju već je pokretala inicijative čiji je suštinski cilj bio njeno ukidanje.

Linta dodaje i da Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića već više godina najavljuje pokretanje zahteva za osporavanje imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH koji odluke donosi preglasavanjem srpskih sudija.

strana 1 od 122 idi na stranu