DS opet na prekretnici: Bojkot ili ne

Beograd -- Demokratska stranka još nije donela odluku o bojkotu izbora, a nije izvesno ni da će se to dogoditi na sednici Glavnog odbora u subotu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako saznaje "Blic", ne zna se da li će demokrate odluku o bojkotu doneti odmah u subotu ili će zaključak biti da se na izbore ne izlazi u slučaju da ne budu ispunjeni uslovi koje DS bude postavila.

Druga tačka dnevnog reda na pozivu koji je upućen svim članovima je "odluka o neučestvovanju na izborima", a prema saznanjima lista, jedan od lidera ujedinjene DS tražio je da se izostavi reč "bojkot".

Kako saznaje "Blic", većina demokrata bi da izbegne bojkot, ali ne po svaku cenu.

List navodi da većina smatra da je ipak rano da se sada izjasne o neizlasku i da treba do poslednjeg trenutka ''pritiskati vlast da prihvati minimum uslova za regularne izbore''.

Demokrate su, navodi "Blic", svesne da ne mogu da dobiju medijaciju Evropskog parlamenta i da je zbog toga prerano za donošenje konačne odluke.

"Možemo na sednici da glasamo o nekom uslovnom bojkotu, ali moramo da sačekamo stav evropskih parlamentaraca. Sve ostalo bila bi greška", kaže sagovornik "Blica" iz vrha DS.

Poslanik DS Radoslav Milojičić izrazio je nadu da će se stranka odlučiti za borbu, a ne bojkot.

"Nadam se da će DS izabrati borbu, a ne bojkot, rad, a ne sedenje kod kuće, smenu Vučića, a ne da mu poklonimo još četiri godine vlasti", rekao je Milojičić i dodao da se videlo kako su bojkot u Medvedji odradili lideri SzS.

Poslanik Balša Božovoć takodje smatra da je bojkot poslednja opcija. "Nadam se da je u saradnji sa predstavnicima Evropskog parlamenta moguće doći do uslova za fer i slobodne izbore i da bojkot neće biti neophodan", rekao je Božović za "Blic", uz ocenu da bi neka vrsta apstinencije odgovarala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

strana 1 od 122 idi na stranu