Završen protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

Protest "Jedan od pet miliona", počeo je u subotu posle 19 časova u Beogradu kod Terazijske česme.

Izvor: Beta, Blic
Podeli
Foto-ilustracija: Tanjug/Andrija Vukelić
Foto-ilustracija: Tanjug/Andrija Vukelić

Organizatori su najavili da žele da ukažu na medijske prilike u Srbiji i da je Ustavom garantovano pravo građana da budu objektivno informisani.

Okupljenima se obratio direktor Biroa za društvena istraživanja Zoran Gavrilović, a prema najavama on predstavlja građanima koliko su se pojedini politički akteri pojavljivali u medijima za vreme izbornog procesa.

"Živimo u vreme kada neki odlaze, dok se dugi bore da ostanu ovde, a treći pokušavaju da naprave od Srbije zemlju iz koje mora da se ode. Na osnovu brojnih istraživanja vidimo ko odlazi, ko ostaje, ko za koga glasa... Bio sam izložen šikaniranju na društvenim mrežama zbog našeg istraživanja. Govorili su neistinu da je BIRODI u svom izveštaju naveo da su ljudi koji glasaju za SNS krezubi, jadni i bedni. Ne želimo politiku koja deli Srbiju na dva dela", kaže Zoran Gavrilović.

On je naglasio da za Regulatorno telo za elektronske medije (REM) imaju samo jedan zahtev. "Tražimo da svoje podatke učine dostupnim na sajtu. Neka nam dostave podatke, a mi ćemo onda raditi njihov posao. U ovakvim uslovima ne možemo da ostvarimo svoja prava", kaže direktor BIRODI-ja.

Nakon govora, okupljeni su oko 19.30 sati krenuli u protestnu šetnju Ulicom kralja Milana, potom kroz Makedonsku i Svetogorsku, do zgrade RTS.

Izlepili su vrata RTS-a plakatima na kojima su predstavljena istraživanja BIRODI-ja.

Protestna šetnja završena je ispred zgrade Predsedništva, koju su učesnici gađali rolnama toalet papira.

Zgradi Predsedništva ponovo su, kao i prošle subote, čuvale pripadnice Kobre, međutim, učesnici protesta nisu prilazili ulazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu