Kolinda dobija nagradu za životno delo

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović dobiće nagradu za životno delo američke neprofitne organizacije "Fulbrajt asosiejšen".

Izvor: Tanjug, index.hr

Petak, 30.08.2019.

12:21

Kolinda dobija nagradu za životno delo
Phil Walter/Staff/Getty images

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, dodela nagrade biće održana 26. oktobra ove godine u Arlingtonu u američkoj saveznoj državi Virdžiniji.

Kako stoji u saopštenju,Grabar Kitarovićeva će biti nagrađena zbog "svog globalnog doprinosa kao vođe, diplomata i javnog službenika".

Osim Grabar Kitarovićeve, nagradu za životno delo još će dobiti arhitekta Džejms Polšek i novinarka Melisa Blok.

Kolinda Grabar Kitarović je bila stipendistkinja fondacije od 2002. do 2003. godine, na postdiplomskom programu za međunarodne odnose i bezbednosnu politiku na Univerzitetu Džordž Vašington iz Vašingtona, prenosi hrvatski N1.

Fulbrajt nagrada za životno delo dodeljuje se od 2000. godine, bivšim stipendistima čije karijere "pružaju nadahnuće, služe kao uzor i ilustruju moć, uticaj i vrednosti". Nagradu dodeljuje udruženje "Fulbrajt Asosiejšn", osnovano 1977. godine, koje okuplja oko 120.000 američkih stipendista koji su prošli kroz Fulbrajt program studentske razmene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: