Novi Zeland: Predsednik Predstavničkog doma vodio sednicu i - hranio bebu VIDEO

Predsednik Predstavničkog doma Novog Zelanda Trevor Malard za vreme parlamentarne rasprave hranio je bebu jednog od zastupnika u tom zakonodavnom telu.

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

16:15

Novi Zeland: Predsednik Predstavničkog doma vodio sednicu i - hranio bebu VIDEO

Malard je na Tviteru objavio fotografiju sebe kako hrani dečaka zastupnika Tamatija Kofija dok vodi sednicu.

Laburistički zastupnik Tamati Kofi objavio je rođenje svog sina u julu. Dete je rođeno posredstvom surogat majke, a biološki otac dečaka je Kofijev partner Tim Smit.

Kofi je u sredu prvi put prisustvovao sednici nakon povratka sa očinskog bolovanja, a sa sobom je poveo i svog dečaka.

Predsednik tog zakonodavnog tela Malard, ujedno otac troje dece, preuzeo je ulogu dadilje, ali je istovremeno i predsedavao sednici.

Sliku je na Tviteru podelio i zastupnik Zelenih Garet Hjuz, koji je napisao da je “divno imati bebu u Zastupničkom domu”.

Kofi je poslednji u nizu političara koji su doveli svoje dete na radno mesto, nakon što su to, između ostalih, učinile i britanska zastupnica Džo Svinson 2018. te australijska senatorka Larisa Voers 2017. godine.

U septembru prošle godine, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern postala je prva političarka u istoriji koja je donela svoju tromesečnu ćerku na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: