Novi skandal Sare Netanjahu, zaustavilo je obezbeđenje

Supruga Benjamina Netanijahua bila je navodno gnevna jer je kapetan leta izraelske avio-kompanije EL AL za Ukrajinu nije pozdravio preko mikrofona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

12:42

Novi skandal Sare Netanjahu, zaustavilo je obezbeđenje
EPA-EFE/DEBBIE HILL

Ona je ustala sa svog sedišta i ljutito zatražila da uđe u pilotsku kabinu ali su je čuvari sprečili.

Nakon toga se kapetan ponovo obratio putnicima i pozdravio Saru Netanjahu.

"Premijerov let je prošao u skladu sa planom. Bilo nam je drago da budemo domaćini premijeru i gospođi Netanjahu na našem putu u Ukrajinu", saopštio je EL AL u odgovoru na vest o incidentu.

U premijerovoj kancelariji je navedeno da je "bilo nerazumevanja koje je odmah otklonjeno". O "incidentu" su izvestili izraelski mediji.

"To je iskrivljeno radi objavljivanja. Priča o čuvarima je, takođe, potpuna laž. To je još jedan pokušaj da se skrene pažnja s važne međunarodne posete", piše u saopštenju.

Netanjahu je u nedelju pre polaska za Kijev, na poziv novoizabranog predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, dao izjavu u kojoj se osvrnuo na napetost i sukobe sa Palestincima na granici pojasa Gaze.

"Moj cilj je da čuvam bezbednost i zatišje i mi činimo sve što je za to potrebno. Čuo sam izjave da se uzdržavam od upuštanja u široku kampanju zbog izbora, to nije istina", rekao je Netanjahu.

On je otputovao u dvodnevnu posetu Ukrajini mesec dana pre parlamentarnih izbora u Izraelu, drugih ove godine.

Politički analitičari navode da Netanjahuova poseta prvenstveno ima za cilj da pridobije glasače koji su poreklom iz Ukrajine pred izbore 17. septembra.

Oni obično glasaju za lidera izraelske nacionalističke partije Izrael naš dom (Izrael bejtenu), bivšeg ministra odbrane Avigdora Libermana, koji je rodom iz Moldavije.

Liberman je kritikovao Netanijahua zbog odnosa prema situaciji u Gazi.

Netanijahu će u okviru posete obići spomenik žrtvama Babinog Jara, podignut na mestu na kojem je aprila 1941. godine ubijeno više od 33.000 ukrajinskih Jevreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: