Ministri odbrane Rusije i Venecuele o vojnoj saradnji: "Suprotstaviti se pritisku SAD"

Ministri odbrane Rusije i Venecuele Sergej Šojgu i Vladimir Padrio razgovarali su u Moskvi o bilateralnoj vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji, javlja agencija AP.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2019.

23:08

Ministri odbrane Rusije i Venecuele o vojnoj saradnji:
Ilustracija: depositphotos/Ruletkka

Šojgu je na sastanku pozdravio napore Venecuele "u odupiranju pokušajima SAD da sruše vladu u Karakasu" dodajući da vojska Venecuele služi kao garant teritorijalnog integriteta Venecuele.

Padrino je obećao da će se njegova zemlja suprotstaviti pritisku SAD i onome što je opisao kao "jasno kršenje međunarodnog prava".

Rusija podržava predsednika Venecuele Nikolasa Madura dok SAD i nekoliko desetina zemalja podržava lidera opozicije Huana Gvaida kojeg priznaju za prelaznog predsednika kako se sam proglasio krajem januara.

Venecuela već mesecima prolazi kroz duboku političku krizu. Zemlju pogađa i ozbiljna ekonomska kriza koja je dodatno pogoršana američkim finansijskim sankcijama uvedenim u pokušaju smene Madura.

U Venecueli je nestašica osnovnih namirnica i lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: