Sudskim nalogom zabranjene demonstracije na aerodromu

Hongkong -- Vlasti aerodroma u Hongkongu saopštile su da su dobile sudski nalog kojim se zabranjuju demonstracije koje ometaju rad aerodroma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/mike_kiev
Ilustracija: Depositphotos/mike_kiev

Kineska kancelarija za poslove Hongkonga istog dana osudila je ono što je nazvala "terorističkim aktima" na međunarodnom aerodromu u Hongkongu, uključujući jučerašnji incident u kojem su demonstranti napali reportera kineskog glasila, preneo je Kjodo.

Nakon što su višednevni protesti poremetili rad aerodroma i došlo je do prinudnog otkazivanja stotine letova, aerodrom se danas vraća u normalu, iako je više od 100 letova otkazano, navodi se na veb-sajtu aerodroma.

Aerodromska uprava saopštila je da je dobila privremenu zabranu "ograničavanja osoba od protivzakonitog i namernog ometanja ili ometanja pravilnog korišćenja aerodroma" i od "prisustva ili učešća u bilo kakvim demonstracijama ili protestima na aerodromu", osim u određenim područjima.

Policijski službenici bili su raspoređeni u zgradi, a osoblje aerodroma zaustavilo je ulazak svih ljudi osim putnika i ovlašćenog osoblja, nakon što su objavljene kopije zabrane, prenose lokalni mediji.

Izvršni direktor aerodromske uprave Fred Lem rekao je novinarima da se demonstracije mogu održati samo na odredjenim mestima, uz prethodno odobrenje.

"Ali nemamo plan da odobrimo bilo kakve demonstracije u bliskoj budućnosti", rekao je Lem.

strana 1 od 518 idi na stranu