Ministarka reagovala na odluku Severne Makedonije

Ministarka pravde Nela Kuburović reagovala je na odluku suda Severne Makedonije da ne isporuči Tomora Morinu Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

15:43

Ministarka reagovala na odluku Severne Makedonije
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Odlukom Vrhovnog suda Severne Makedonije da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju Tomora Morine Srbiji, nažalost, još jednom je politika bila iznad prava i pravde, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

"Ovo je velika sramota za međunarodno pravo, ali je još veći udar i velika tuga za porodice žrtava, koje već decenijama čekaju pravdu za svoje najbliže", rekla je Kuburović Tanjugu.

Ministarka ističe da, iako su organima Severne Makedonije bili dostavljeni svi potrebni dokazni materijali, odlučeno je suprotno istini i činjenicama.

"Srbija neće odustati da traga za počiniocima najtežih dela protiv čovečnosti, bez obzira na njihovu nacionalnu ili etničku pripadnost. To dugujemo žrtvama i njihovim porodicama", kazala je ministarka pravde Nela Kuburović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: