Uhapšene dve osobe u Pirotu: Nameštali tendere u bolnici

Pirot -- Policija u Pirotu uhapsila je dve osobe, a protiv njih šest podnela je krivične prijave, zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/londondeposit
Ilustracija: Depositphotos/londondeposit

Zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem u vezi su sa sprovođenjem javne nabavke za kupovinu elektronske ploče za Opštu bolnicu u Pirotu.

Uhapšen je G. R.(52), odgovorno lice bolnice u Pirotu, za koga se sumnja da je koristeći službeni položaj tražio od muškarca (49) i članova komisije za sprovođenje postupka javne nabavke za kupovinu elektronske ploče, da prvo prihvate ponudu odgovornog lica preduzeća "Beolaser" iz Beograda D. R. (60), koji je takođe uhapšen, iako je ta ponuda bila veća od procenjene vrednosti javne nabavke.

Sumnja se da je G.R. potom naložio četrdesetdevetogodišnjem muškarcu da pocepa prvu ponudu, a da pod istim zavodnim brojem od D. R. primi novu ponudu koja je bila prilagođena planiranim sredstvima javne nabavke, navodi se u saopštenju MUP-a. Protiv petoro članova komisije za sprovođenje postupka javne nabavke u Opštoj bolnici u Pirotu podnete su krivične prijave, kao i protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca zaposlenog u toj bolnici, za kojim policija traga.

Osumnjičenima G. P. i D. R. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

strana 1 od 105 idi na stranu