Petak, 02.08.2019.

16:44

Ambasador Rusije prozvao "političare" na Tviteru

Neki političari rusofobskim izjavama vređaju sami sebe, ali i nipodaštavaju sopstveni narod, napisao je ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Izvor: Tanjug

Ambasador Rusije prozvao
Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic/bk

Bocan-Harčenko je reagovao danas na navode Rade Trajković, iz Saveza za Srbiju, a posebno je naglasio da su spekulacije o Rusko-srpskom humanitarnom centru "najneodgovornija glupost".

Trajkovićeva je juče na Tviteru komentarisala politiku predsednika Srbije, u tom kontekstu i rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, te, kao odgovor jednom od pratilaca napisala:

"E, pa vidite, mi u Prištini smo se tako radovali Rusima juna 1999, pa kako smo prošli? Koliko je Srba u Prištini danas".

Bocan-Harčenko je na svom Tviteru pozvao Radu Trajković da jasno i glasno kaže, ako ima hrabrosti, ko je kriv za stradanje srpskog naroda na KiM.

"A komentari povodom proterivanja Srba iz Prištine? Ajde, da li imate hrabrosti jasno i glasno reći istinu ko je kriv za stradanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", napisao je Bocan-Harčenko.

On je naveo da pojedini "političari" rusofobskim izjavama vređaju sami sebe, ali i nipodaštavaju sopstveni narod.

"Čudno je kako neki 'političari', koji bi hteli da uvrede Rusiju, vređaju svojim rusofobskim izjavama sami sebe, pokazujući sa jedne strane da ne znaju ništa i neće da saznaju, sa druge strane potpuno nipodaštavanje sopstvenog naroda", napisao je Bocan-Harčenko na nalogu na Tviteru.

A kad je reč o Centru u Nišu, Trajkovićeva je napisala: "Od transformacije humanitarnog centra u Nišu u de facto rusku vojnu bazu, čime se ruši neutralnost zemlje okružene članicama NATO, do njegovog zalaganja za promene granica, čime će se dalje parčati Srbija".

Bocan-Harčenko je odgovorio da su spekulacije o tom centru najneodgovornija glupost i dodao:

"Rad centra na likividaciji vanrednih situacija u Srbiji, Grčkoj, Makedoniji, BiH dokazuje da je važan za ceo region. Vrata RSHC su uvek otvorena - dolazite pa videćete sve svojim očima", naveo je na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: