Odred "četiri jahačice apokalipse"

Vašington -- Tramp ponovio komentar republikanskog senatora koji je demokratske poslanice, koje optužuju Trampa za rasizam, u kom ih naziva četiri jahačice apokalipse.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite
Foto: Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite

Radi se o četiri demokratske poslanice migrantskog porekla, za koje je američki predsednik izjavio da mrze Ameriku i da bi trebalo da se vrate odakle su došle, u siromašne i opustošene zemlje. Predstavnički dom SAD, u kom vladaju demokrate, danas je usvojio odluku kojom se Trampove izjave osuđuju, a pokrenut je izahtev za impičment.

Reč je o demokratskim poslanicama Aleksandriji Okazio-Kortez, poreklom iz Portorika, Ilhani Omar koja je u SAD došla kao izbeglica iz Somalije, dok je Rašida Tlaib prva Amerikanka palestinskog porekla koja je ušla u Kongres. Ajana Presli je prva tamnoputa Amerikanka koja je izrabrana da predstavlja Masačusets u Kongresu.

U najnovijem tvitu, američki predsednik je ponovio reči republikanskog senatora koji je poslanice nazvao odredom i "četiri jahačice apokalipse", ali i tip ljudi zbog kojih postiji uputstvo na bocama od šampona.

Svet

strana 1 od 492 idi na stranu