Egipat potvrdio učešće na izraelsko-palestinskoj mirovnoj konferenciji

Egipatska vlada je saopštila da će ta zemlja učestvovati na izraelsko palestinskoj mirovnoj konferenciji koju organizuje Donald Tramp u Bahreinu sledeće nedelje

Izvor: B92

Subota, 22.06.2019.

23:14

Egipat potvrdio učešće na izraelsko-palestinskoj mirovnoj konferenciji
Ilustracija: Depositphotos/ggkuna

Egipatska državna novinarska agenicija citirala je portparola ministarstva spoljnih poslova Ahmeda Hafeza koji je izjavio da će egipatsku delegaciju na tom skupu predvoditi zamenik ministra finansija.

Hafez je rekao da je cilj Egipta da "posmatra i procenjuje" ideje koje će biti prezentovane na skupu u utorak i sredu.

On je dodao da Egipat podržava političku soluciju sa dve države, sa Istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom palestinske države i izraelskim povlačenjem na granice od 4. juna 1967. godine.

Ali i Izraelci i Palestinci su najavili da neće prisustvovati skupu u Bahreinu.

Palestinski lideri optužuju SAD da favorizuje Izrael, odbacuju mirovni plan Trampove administracije i traže od arapskih zemalja da bojkotuju ovaj skup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: