"Članstvo tzv. Kosova u Interpolu bio bi presedan"

Državna sekretarka MUP-a, Biljana Popović Ivković istakla je da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol bio ozbiljan presedan.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

13:16

Prema njenim rečima taj presedan bi predstavljao opasnost i za druge države širom sveta i potpunu politizaciju ove policijske organizacije.

Ona je novoimenovanog ambasadora Brazila Eduarda Botelju Barbosu upoznala o tome da su predstavnici tzv. Kosova po četvrti put podneli zahtev za članstvo u Interpolu, saopštio je MUP.

Popović Ivković je istakla da su argumenti, pravo i pravda na srpskoj strani i posebno je zahvalila Brazilu na podršci Srbiji i Ministarstvu unutrašnjih poslova po pitanju prošlogodišnjeg sprečavanja prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Ambasador Barbosa naglasio je da je Brazil posvećen vladavini prava, poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i Rezolucije 1244, a da je takav stav njegove države zasnovan na principima koji se ne menjaju.

Popović Ivković zahvalila se brazilskom ambasadoru na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. Državni sekretar MUP-a i ambasador Brazila istakli su višedecenijsko dobro prijateljstvo dve zemlje i izrazili spremnost za unapredjenje policijske saradnje, pre svega u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima, imajući u vidu veze srpskih i brazilskih narko-klanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: