Opljačkali se pljačkaši

Policija iz Kuršumlije uhapsila je B.B (59) i A.S (26), iz Male plane kod Prokuplja, zbog sumnje da najpre izvršili pljačku, nakon čega je B.B. opljačkao A.S.

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2019.

11:35

Opljačkali se pljačkaši

Policija sumnja da su B.B. i A.S. pre nešto više od mesec dana u planinskom selu Ravni Šort, u Kuršumlijskoj opštini, provalili u kuću Svetormira Arsenijevića (51) i ukrali 18.000 evra. Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaši su novac podelili po pola, posle čega je B.B opljačkao A.S i novac potrošio.

Opljačkani Svetomir Arsenijević, koji je novac uštedeo za proteklih 30 godina, od prodaje stoke, sada u poluporušenoj kući, bez minimalnih uslova za život, gladuje potpuno usamljen na planini.

Nakon hapšenja dvojice osumnjičenih iz Male Plane kod Prokuplja, Svetomir se sa njima susreo licem u lice, u stanici policije u Kuršumliji. Prepoznao je dvojicu ljudi koji su pre nekoliko meseci dolazili u njegovo dvorište na planini.

"Pitao sam mlađeg, gde je moj novac, a on mi je rekao da je sve kod starijeg i priznao svaki detalj pljačke. Ljut na starijeg, jer je i njega opljačkao, odmah je sve priznao. Stariji nije hteo da razgovara sa mnom", rekao je Svetomir, a prenosi Beta.

Pre nekoliko meseci, dvojica uhapšenih su došli kod Svetomira u Ravni Šort, navodno zainteresovani za kupovinu starog gvožđa i drva. Nekoliko meseci su pljačkaši pratili Svetomira, navodno kupujući drva u susednim šumama. Za pljačku im se ukazala prilika kada je preminula Svetomirova majka.

Prema nezvaničnim nformacijama, policija iz Kuršumlije sprovela je opsežni istragu i ušla u trag pljačkašima, ubrzo posle pljačke.

B.B i S.A su podelili opljačkan novac, nakon čega je B.B opljačkao "kolegu" pa je ovaj ostao bez novca, te je svađa među njima doprinela hapšenju.

Policija nije pronašla novac, a prema saznanjima od meštana Male Plane, primetili su da je B.B. tokom maja kupio nekretninu u svom selu Mala Plana i renovirao staru kuću.

Nakon hapšenja, obojica su zadržani 48 sati, a nadležno tužilaštvo u Kuršumliji B.B. (51) odredilo je jednomesečni pritvor, dok je S.A (26) pušten da se brani sa slobode.

Inače, u proteklom periodu u Kuršumliji su se dogodilo još nekoliko većih pljački, a kuršumlijska policija je uspešno razrešila gotovo sve slučajeve, zbog čega je više lica lišeno slobode i predato u nadležnost tužilaštvu u Kuršumliji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: