Lavrov: Objašnjeno je Vašingtonu šta naši vojnici rade u Venecueli

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je Trampovoj administraciji da ruski vojnici koji su trenutno u Venecueli popravljaju opremu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

To rade po dogovoru o vojno-tehničkoj saradnji koju su postigli Moskva i Karakas, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvod iz njegovog intervjua za "Moskva. Kremlj. Putin" TV program objavljen je danas na veb stranici ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Rusko ministarstvo spoljnih poslova već je komentarisalo ovo pitanje", rekao je Lavrov osvrćući se na izjavu Vašingtona povodom dolaska ruskih vojnika u Venecuelu, prenosi TASS.

"Odgovorili smo na telefonski poziv koji sam dobio od državnog sekretara SAD Majkla Pompea sa približno istim, ali uljudnijim apelom. Objasnili smo šta naši vojnici rade u Venecueli, da obezbeđuju održavanje opreme koju smo isporučili u okviru međuvladinog sporazuma koji je ratifikovao parlament Venecuele, koji je u potpunosti u skladu sa venecuelanskim Ustavom", rekao je Lavrov.

List "El Komersio" ranije su izvestile da su Antonov An-124 i Iljušin Il-62 sa ruskim trupama i 35 tona tereta stigli u venecuelansku prestonicu Karakas 23. marta.

Predsednik venecuelanske Konstitutivne skupštine Diosdado Kabeljo potvrdio je njihov dolazak.

strana 1 od 376 idi na stranu