Kako su "šurovali" lekar, policajac i advokat, uhapšeni

Pripadnici MUP uhapsili su N.P. (1978), lekara KBC "Zvezdara" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Izvor: B92

Subota, 23.03.2019.

12:53

Kako su
Freeimages.com

Uhapšen je i A.Ž. (1979), policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

U ovoj akciji, koju su pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije (UKP), izveli u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšena je i B.Đ.(1961), advokat iz Beograda, koja se tereti da je izvršila krivično delo trgovina uticajem u podstrekivanju, a krivičnom prijavom za isto krivično delo obuhvaćen je i Ž.V. (1987) koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Sumnja se da je N.P. sačinio lažnu medicinsku dokumentaciju o lečenju i hospitalizaciji osuđenog Ž.V., na osnovu koje je on u više navrata odlagao izvršenje zatvorske kazne, iako nije ni lečen u KBC "Zvezdara", navodi se u saopštenju MUP-a.

Tome je posredovao policijski službenik A.Ž., tako što je na osnovu usmenih naloga advokata B.Đ. i osuđenog Ž.V pozivao osumnjičenog lekara N.P. i dogovarao sačinjavanje lažne dokumentacije.

Osumnjičenima N.P. i A.Ž. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je uhapšena B.Đ. sprovedena nadležnom tužilaštvu radi saslušanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: