I region opširno o poseti Putina

Gotovo svi pisani i elektronski mediji u regionu najavljuju posetu pedsednika Rusije Vladimira Putina, Beogradu, te analiziraju moguće teme razgovora.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

11:46

I region opširno o poseti Putina
Ilustracija: Thinkstock

Tako hrvatska agencija Hina piše da će u fokusu susreta dvojice predsednika, među bilateralnim temama, biti i aktuelna situacija u regionu, pre svega pitanje Kosova, čiju nezavisnost, kako se podseća, Rusija ne priznaje i pruža podršku Srbiji u UN-u i međunarodnim organizacijama i institucijama.

Ističe se i da će Putina ispred Hrama Svetog Save dočekati veliki broj gradjana kako bi, kako se navodi, pozdraviti ruskog šefa države u centru srpske prestonice. Napominju i da posetu Putina prati oko 600 akreditovanih domaćih i inostranih novinara, snimatelja i fotoreportera, a našlo se mesta u izveštaju i za poklon Putinu, malog šarplaninca.

Mediji u BiH, takođe, do detalja pišu o današnjoj poseti ruskog predsednika, a neki citiraju delove Putinovog i Vučićevog intervjua uoči posete. Portal Dnevnik ističe da će se Putin u Beogradu sastati i sa predsedavajućim Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Crnogorski javni servis je na portalu objavio kratku informaciju o tome da će predsednik Vučiću ruskom kolegi pokloniti štene šarplaninca.

O poseti šefa ruske države izveštavaju i prištinski mediji na albanskom jeziku, koji pišu o proširenju saradnje, a GazetaExpres objavila je da će biti potpisano čak 26 sporazuma.

I makedonski mediji, na makedonskom i albanskom jeziku, izveštavaju o poseti, navodeći detalje iz programa i aktivnosti koje će šef ruske države imati sa svojim domaćinom Vučićem.

Bugarska nacionalna televizija prenela je da će "dvojica predsednika razgovarati o situaciji na Kosovu, bilateralnoj ekonomskoj saradnji i regionalnim pitanjima". Podsećaju na deo intervjua ruskog pedsednika beogradskim medijima, koji je rekao da EU ne treba da onemogućava državama članicama snabdevanje ruskim gasom.

"Vučić je sa svoje strane komentarisao da je najbolje da njegova zemlja stigne do Turskog toka preko Bugarske", prenela je BNT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: