Brnabićeva stigla u Brisel, prvo sastanak s Mogerinijevom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će danas predsedavati sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU.

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2018.

14:19

Brnabićeva stigla u Brisel, prvo sastanak s Mogerinijevom
Foto: Vlada Republike Srbije

Brnabićeva je posetu započela sastankom sa potpredsednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, saopšteno je iz vlade. Sastanku sa Mogerinijevom prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Tokom posete Briselu, danas i sutra, Brnabićeva će imati brojne susrete sa evropskim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU, regionalnoj saradnji i aktuelnim političkim temama.

Premijerka će se sastati sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i potpredsednikom Jirkijem Katajnenaom, a razgovaraće i sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Brnabićeva će sutra imati izlaganje u "Juropijan polisi centru", nezavisnim i neprofitnim istraživačkim centrom koji se bavi analizom evropskih integracija, gde će predstaviti napredak u reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU.

Tokom posete Briselu, predsednica vlade će razgovarati i sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom i komesarkom za trgovinu Sesilijom Malmstrem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: