Sud: SNS da isplati 300.000 dinara Đilasu

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom SNS da isplati 300.000 dinara Draganu Đilasu.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Kako se navodi, SNS treba da isplati novac Đilasu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti.

U tužbi se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Đilas nazivan "lopovom" i "tajkunom", kao i da je optužen da "krade" i da je "prevarant".

Tužilac je istakao i da se u saopštenju "bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrđenih informacija i uvreda".

U saopštenjeu se Dragan Đilas naziva jednim od predvodnika "lopovsko-tajkunske koalicije" i dodaje se da "u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate".

Takođe, u saopštenju je navedeno i da za razliku od liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd", listu okupljenu oko tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Beograda čine "patološki lažovi i osvedočeni lopovi".

Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Đilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten.

Politika

strana 1 od 172 idi na stranu