Stanari "Stepe": Ne borimo se protiv vere i crkve

Udruženje stanara naselja "Stepa Stepanović" u Beogradu reagovalo je povodom najave Partijaršije da će sutra održati liturgiju na gradilištu tog naselja.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

15:21

Stanari
Foto: B92

Oni navode da se ne bore protiv vere ili crkve, već protiv kršenja zakonskih normi i odluka nadležnih i ogradili se od bilo kakvih provokacija na tom događaju.

Iz tog Udruženja napominju da, bez ulaženja u moguće kršenje zakona Patrijaršije zbog organizovanja liturgije, u potpunosti poštuju verska osećanja građana i njihovo pravo da se u zakonom propisanim okvirima, okupljaju i ispovedaju bilo koju veru.

"Jasno i nedvosmisleno ističemo da u potpunosti poštujemo verska osećanja građana i njihovo pravo da se u zakonom propisanim okvirima, okupljaju i ispovedaju bilo koju veru. Smatramo da crkva ima zadatak da objedinjuje ljude, da ne sme biti sredstvo stvaranja razdora među njima, da ne sme biti generator nesloge i mržnje", navodi se u saopštenju Udruženja.

Oni napominju da su začuđeni "neodgovornim" potezima vrha Patrijaršije koji, prema njihovoj oceni, ne vode rešavanju problema, već samo dodatno komplikuju situaciju u naselju "Stepa Stepanović".

Iz tog udruženja su se ogradili od bilo kojih provokacija na sutrašnjem događaju, jer je prema njihovim rečima više puta pokušano ubacivanje provokatora na njihove proteste.

"Obaveštavamo javnost da se Udruženje nikada do sada nije služilo provokacijama, niti će u budućnosti takvim načinom rešavati bilo koji problem", dodaje se u saopštenju.

Stanari naselja "Stepa Stepanović" protive se izgradnji crkve u tom naselju i traže da na toj lokaciji budu škola, bolnica i obdanište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: