Danas: Tanja Miščević umesto Jadranke Joksimović?

Srbija bi mogla da promeni i postavi nove ambasadore u više evropskih zemalja.

Izvor: B92

Subota, 14.07.2018.

00:35

Danas: Tanja Miščević umesto Jadranke Joksimović?
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Sa druge strane, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović mogla da bude postavljena na "visoku funkciju u Strazburu", a na njeno mesto dosadašnja šefica pregovaračkog tima Srbije o članstvu u EU Tanja Miščević, piše dnevni list "Danas" u izdanju od subote pozivajući se na diplomatske krugove.

"Danas" piše da bi za ambasadorku u Velikoj Britaniji mogla da bude postavljena predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović, dok bi dosadašnja ambasadorka Srbije u Švajcarskoj Snežana Janković trebalo da bude imenovana za ambasadorku u Nemačkoj. List navodi i da bi ambasador Srbije u Azerbejdžanu Nebojša Rodić mogao da bude postavljen za ambasadora u Austriji, a piše i da se spekuliše da bi novinar i poslanik Srpske napredne stranke Miroslav Lazanski mogao da postane ambasador Srbije u Rusiji, ali da "konačna odluka o tome još nije doneta".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je ranije imenovanje 30 novih ambasadora. "Danas" takođe piše da bi ambasadora Nemačke u Srbiji Aksela Ditmana trebalo da zameni karijerni diplomata Šild Tomas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: