Rakić: Srpska lista nije stranka, već institucija

Srpska lista nije politička stranka, već institucija srpskog naroda koja štiti interese građana, izjavio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

13:37

Rakić: Srpska lista nije stranka, već institucija

On je na svečanoj sednici povodom godišnjice osnivanja Srpske liste kazao da je prva godina rada bila uspešna pošto su na lokalnim izborima osvojili vlast u svih deset srpskih opština, a na parlamentarnim više od 95 odsto glasova zbog čega imaju devet poslanika.

"Uspeli smo da sačuvamo naše institucije i u ovih godinu dana pokrenemo projekte koji će unaprediti život naših građana. Pokazali smo da smo spremni da za razliku od nekih iz ranijih perioda stanemo ispred svog naroda, a ne da guramo narod ispred sebe", kazao je Rakić.

Dodao je da uspeh ne bi bio moguć bez podrške države Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Prema njegovim rečima, analiza rada svih deset gradonačelnika pokazala je da se u rukovođenju opština svi suočavaju sa istim problemima - ugroženom bezbednošću građana, posebno u opštinama na jugu, uzurpacijom imovine, nezaposlenošću i nedostatkom sredstava za rešavanje infrastrukturnih problema i razvoj ekonomije.

"Pored svih ovih problema evidentno je da smo uspeli da i sa novim gradonačelnicima dobijemo kvalitetne ljude koji uspešno rade svoj posao", ocenio je Rakić i posebno pohvalio rad gradonačelnika opštine Gračanica Srđana Popovića, ističući da je uspeo da uspostavi sa sugrađanima odnos za svaku pohvalu.

On je rekao i da je data preporuka da se nakon serije napada kada je potrebno smiriti situaciju i pružiti podršku građanima, zahtevaju hitni sastanci sa komandirima KPS i komandantima KFOR kako bi se preventivno delovalo.

"Ovom prilikom imam dve jasne smernice za sve nas, prva se odnosi na učešće naših mladića u KBS, apelujte na ljude da ne pristupaju ovoj formaciji jer ona nije u interesu našeg naroda, a ni naše države. Drugo pitanje je ostanak na ovim prostorima. Jedan od načina ostanka i borbe se tiče i fakulteta", kazao je on i dodao da gradonačlnici treba da daju primer i ne upisuju decu na fakultete u centralnoj Srbi.

Govorio je i o radu ministara koji su i dalje u tehničkom mandatu, ali i poslanicima Srpske liste koji kako je naveo trpe velike pritiske Albanaca i međunarodnih predstavnika.

"Ipak, prvi put imamo ovako dobru ekipu poslanika koji sve rade u dogovoru i bore se za naše interese. Ovo je tek početak, borba za bolji život građana je započeta i odgovornost je na svima nama, nije lako, ali ne smemo da izneverimo očekivanja građana. Znamo gde grešimo, znamo gde postižemo uspehe, zato u narednim periodu moramo brže, jači i bolje da se borimo za naš narod i našu Srbiju", rekao je Rakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: