Tramp ne odustaje: Sa Severnom Korejom "veoma dobro"

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je sinoć da pregovori o planiranom samitu SAD i Severne Koreje u Singapuru teku "veoma, veoma dobro".

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2018.

09:56

Tramp ne odustaje: Sa Severnom Korejom
Foto: Getty images

Tramp je rekao novinarima da SAD još razmatraju 12. jun kao datum samita američkog predsednika s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Prema njegovim rečima, ima "mnogo dobre volje" za održavanje samita i denuklearizacija Korejskog poluostrva bi bila "sjajna stvar".

Predsednik SAD je rekao da je jučerašnji iznenadni sastanak lidera Severne i Južne Koreje, Kim Džong Una i Mun Džae Ina, u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni između te dve zemlje prošao "odlično".

"Veoma dobro napredujemo kada se radi o samitu s severnom Korejom", naveo je i on i dodao da se pripremni sastanci već održavaju.

Bela kuća je u subotu saopštila da će njen tim ovog vikenda otputovati u Singapur da bi radio na logistici mogućeg sastanka Trampa i Una.

Tramp je ranije otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog "strahovit gnev i otvoreno neprijateljstvo" u saopštenju Severne Koreje od srede.

Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti "konstruktivni dijalog".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: