"Neophodno je sačuvati koaliciju i proširiti okupljanje"

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da je neophodno sačuvati koaliciju koja je na beogradskim izborima podržala Dragana Đilasa.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

10:15

screenshot

On je istakao i da treba proširiti opoziciono okupljanje.

"Potebno je napraviti čvršći savez od koalicije. One snage koje ne budu zajedno sa nama neće dobro proći na izborima pod ovim užasnim uslovima", rekao je Stefanović za portal Komentar-pres upitan da li koalicija oko Đilasa ima potencijal da okupi celu opoziciju.

On je kazao da je u situaciji kada vlast "davi" zemlju i "ukida sve slobode", kad "izmišlja" još jednu rekonstrukciju da "zamažu oči pred kolapsom životnog standarda i praznim novčanicima građana", besmisleno misliti da građani žele ideološke i lične razlike.

Bivši funkcioner Dveri i lider Narodne mreže Vladan Glišić rekao je da mu je bliži Aleksandar Šapić od Đilasa, ali da pre ujedinjena opozicije treba utvrditi oko čega se ujedinjuje i kakav je na primer stav o Kosovu ili NATO-u.

"Ako postoji saglasnost onda je ujedinjenje dobro. S druge strane Srbiji nije potrebna frontovska podela i atmosfera građanskog rata u kojoj su vlast i opozicija smrtni neprijatelji", rekao je Glišić.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ranije je za portal rekla da koaliciju koja je podržala Đilasa "treba čuvati kao oči u glavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: