Euleks se povukao iz suđenja Azemu Sulji

Dve godine nakon pokretanja suđenja Azemu Sulji i još 38 osoba optuženih za organizovani kriminal u slučaju "Zemlja", Euleks se povukao iz slučaja.

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

12:12

Euleks se povukao iz suđenja Azemu Sulji

Kako prenosi RTS, Euleks je odlučio da predmet prenese na lokalne sudije.

Odluka o povlačenju objavljena je na suđenju, kada se očekivalo da bude završena preliminarna revizija slučaja. Sudije su obavestile stranke da je odluka doneta od strane rukovodstva Euleksa, ali nisu davali dalja objašnjenja, prenosi Koha ditore.

Tužilac Euleksa Danilo Ćećareli, kritikovao je povlačenje sudija, ocenivši da se radi o štetnoj odluci i neuspehu misije.

"Predmet se prenosi na lokalne vlasti... i svi znamo zašto. Ovo je najveći propust Euleksa, a ne idiotski skandali Euleksa koji nikad nisu postojali", rekao je italijanski tužilac.

"Naša misija je da donesemo pravdu, ali smo i ovde propali. Da bude jasno, ovu odluku nisam doneo ja ili veće sudija. Neko drugi je doneo odluku i to nikada neće biti poznato. Dakle, njegovo ime neće biti poznato. Nema odgovornosti", dodao je Ćećareli.

Sulja je bivši funkcioner vladajuće Demokratske partije Kosova, u više navrata poslanik kosovske skupštine. U grupi optuženih je i Nuhi Uka, bivši predsednik Opštinskog suda u Prištini.

Sa još 37 osoba, optuženi su za organizovani kriminal u predmetu "Zemlja".

Optuženi su za organizovani kriminal, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službenih dokumenata i podmićivanje.

Sumnja se da su malverazacijama došli u posed ili otuđili nekoliko stotina hektara poljoprivrednog zemljišta u okolini Prištine. Velike parcele su vlasništvo Srba. Oduzete su im nakon Drugog svetskog rata i nikada nisu vraćene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: