RTS pozvao opoziciju na sastanak o izveštavanju u kampanji

Upravni odbor RTS predložio je opozicionim strankama da u subotu održe sastanak o koracima ka poboljšanju stanja i poštovanju medijskih zakona.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

16:52

RTS pozvao opoziciju na sastanak o izveštavanju u kampanji

Odgovarajući na dopis 13 opozicionih stranaka i pokreta Upravni odbor RTS-a je na sednici održanoj 16. januara zatražio od Programskog saveta javnog servisa da u skladu sa svojim zakonskim obavezama, "ispita da li RTS sprovodi programska načela i obaveze utvrđene zakonom i da o tome obavesti UO".

"Na sednici je zaključeno da će RTS, svestan svojih zakonskih obaveza, i ovoga puta pratiti kampanju i predstavljanje stranaka u okviru zakonom predviđenih obaveza", navodi se u odgovoru koji je potpisao predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić.

On je predstavnicima opozicionih stranaka i pokreta predložio da sastanak bude održan u subotu 3. februara u 12 časova u sedištu RTS-a u Takovskoj 10.

Predstavnici 13 opozicionih organizacija podneli su 12. januara Radio-televiziji Srbije (RTS) i Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahteve kojima traže poštovanje medijskih zakona i standarda, odnosno otvaranje medijskog prostora zbog objektivnog i profesionalnog informisanja građana.

U dopisu upućenom RTS-u, opozicija je zatražila sastanak sa Upravnim odborom javnog servisa, kako bi se "utvrdili konkretni koraci ka poboljšanju stanja i poštovanju zakona".

Opozicija je tada upozorila da će se, ukoliko ne dođe do sastanka i "upodobljavanja programa propisanim medijskim standardima", obratiti domaćoj i međunarodnoj javnosti i "pozvati na odgovarajuće akcije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: