Vučić o "građaninu Vučeviću": Rekao je istinu

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je da je “građanin“ Miloš Vučević rekao istinu u izjavi povodom presude bivšem ministru Predragu Bubalu.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

12:40

Vučić o
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Podsetimo, Vučević je u izjavi državnoj agenciji Tanjug rekao da kritikuje sudstvo kao “građanin i pravnik, a ne kao političar i funkcioner”.

“Smatram da to nije trebalo da kaže, ali je rekao istinu i ono što misli 99 odsto građana Srbije. Suzdržaću se od svakog drugog komentara. Deo sudija je direktno zavisan od predstavnika bivše izvršne vlasti“, rekao je Vučić.

On je dodao i da je sud imao čvrste dokaze protiv Bubala.

Tim povodom se ranije oglasila i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je istakla da “može da razume frustriranost Vučevića“.

Mediji su preneli da je Vučević posle oslobađajuće presude Bubalu izjavio juče da "kao pravnik i običan građanin" pita sudije "kome služe, narodu ili lopovima" i "koliko koštaju njihov obraz i čast", kao i da je potom naveo da ostaje pri toj izjavi.

Staleška udruženja i pojedine opozicione stranke su oštro kritikovali Vučevića, koji je i gradonačelnik Novog Sada, ukazujući da se radi o jakom pritisku na nezavisnost pravosuđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: