Vulin: Ulaganje u vojsku je ulaganje u stanovništvo

U tri vojnomedicinska centra organizovani su besplatni lekarski pregledi, a ministar Aleksandar Vulin kaže da je vojska deo svakodnevnog života građana.

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

18:02

Vulin: Ulaganje u vojsku je ulaganje u stanovništvo
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je tokom obilaska VMC na Novom Beogradu rekao da je svaki dinar koji se odvoji za Vojsku odvajanje dinara za poboljšanje kvaliteta života svakog građanina Srbije, saopšteno je iz ministarstva.

Podsećajući da je akcija besplatnih pregeda, bez obzira na to da li građani imaju bilo kakvu vrstu osiguaranja, pokrenuta u Novom Sadu, Nišu i u Beogradu u vojnim ustanovama, navodi se da će se zbog velikog interesovanja nastaviti i da će je sprovoditi periodično.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane će sledeće godine povećati ulaganja u vojno zdavstvo i to će svakako doprineti kvalitetu života ne samo vojnih osiguranika.

"Svake godine 3.800 pripadnika vojnog zdravstva pregleda 115.000 vojnih osiguranika, 300.000 civilnih osiguranika. Ove godine smo na stacionarnom lečenju imali preko 10.000 vojnih osiguranika, ali i 20.500 civilnih osiguranika. Svaki dinar koji uložite u vojno zdravstvo je dinar u kvalitet života svakog građanina Srbije", rekao je Vulin.

Zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić naglasio je da su tokom današnje akcije pacijenti u najvećem procentu obavljali internističke, ultrazvučne, preglede neurologa i očnih lekara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: