"Vučić rekao, Brnabić ekonomski, Dačić politički premijer"

Potpredsednica Vlade Srbije i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović rekla je za Alo da će nova Vlada Srbije imati više resora.

Izvor: B92
Podeli

Ona je u intervjuu, koji je medijima prosleđen iz njenog kabineta, dodala da će biti i većeg učešća SPS, ali i jedne vrste podele premijerskog posla.

"Kako je predsednik Vučić rekao, da parafraziram, Ana Brnabić će biti „ekonomski“, a Ivica Dačić "politički” premijer. Kako u dosadašnjoj praksi ovo nismo imali, od izuzetne važnosti je da između njih dvoje postoji dobra saradnja, kako podela posla ne bi dovela do neke vrste dvovlašća. Videćemo kako će u praksi to da funkcioniše, ali verujem da je predsednik Vučić pažljivo procenio kad se odlučio za ovaj model“, objašnjava Mihajlovićeva.

Ona ne očekuje probleme u Skupštini prilikom izbora Ane Brnabić i nove Vlade, i očekuje da će svi poslanici SNS podržati predlog predsednika Srbije.

“Videli ste i koliko su prethodnih dana svi funkcioneri naše stranke i koalicije hvalili izbor Ane Brnabić. S druge strane, Predsedništvo SNS dalo je predsedniku Vučiću odrešene ruke i slobodnu volju da izabere mandatara i on je to uradio. Sve ostalo je politički folklor“, objasnila je ona.

Ona je istakla da su komentari u medijima na izbor Ane Brnabić ne samo kao žene, već i kao pripadnice LGBT populacije “zloupotreba njenog privatnog života”.

“Anu poznajem mnogo duže od ostalih članova Vlade. Ali, nikada je nisam posmatrala ni procenjivala po seksualnom opredeljenju, jer je to lična stvar svakog od nas. Međutim, svesna sam da je ovaj aspekt, kao i pominjanje njenog porekla, mnogo zanimljiviji stranim medijima, EU i drugim zemljama, nego nama u Srbiji. Meni je pominjanje ovih stvari u kontekstu izbora mandatara zloupotreba Ane i njenog privatnog života“, kaže Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu