Predao se drugi osumnjičeni za napad, hapšenja u porodici

Osumnjičeni za kojim su tragale francuske vlasti posle pucnjave u Parizu, predao se belgijskoj policiji, saopštio je portparol francuske policije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

"Muškarac za kojim su belgijske vlasti raspisale poternicu predao se u policijskoj stanici u Antverpenu", kazao je za AFP portparol francuskog MUP-a Pjer-Arni Brande.

Vlasti su saopštile da on sa napadom nema nikakve veze.

Tužilac u Antverpenu je rekao: "Taj čovek je došao u policiju nakon što je video da se njegova slika pojavljuje na društvenim mrežama kao osumnjičeni broj jedan u vezi sa napadom".

Tužilac, koji je želeo da ostane anoniman zbog toga što je istraga i dalje u toku, rekao je da čovek nema nikakve veze sa napadom, dodavši da nije deo istrage o terorizmu, javlja AP.

Ministar pravde Belgije Koen Gens rekao je za javnu televiziju VRT da trenutno nemaju informacija o vezama iz Belgije.

Osim toga, francuska policija privela je tri člana porodice napadača koji je ubijen u pucnjavi sa policijom u Parizu, javila je agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore.

Pročitajte još:

Mediji su prethodno preneli da policija traga za drugim osumnjičenim za pucnjavu u Parizu, u kojoj je jedan policajac ubijen.

Brande je, za radio-stanicu "Evropa 1", potvrdio da su drugog napadača identifikovali zvaničnici belgijskih bezbednosnih službi, o čemu su obavestili francuske vlasti, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, dvojica policajaca, koji su ranjeni u napadu, sadad su van životne opasnosti.

AP podseća da je policija ubila napadača koji je sinoć otvorio vatru na Jelisejskim poljima.

Portparol policije Žerom Bone je za televizijsku stanicu BFM rekao da je u bulevaru u vreme napada bilo "na hiljade ljudi" i da je zahvaljujući brzoj reakciji policajaca, koji su ubili napadača, izbegnut "mogući pokolj".

Svet

strana 1 od 13137 idi na stranu