DNR: Ušli smo u trag ubicama komandanta Givi

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike ušle su u trag mogućim ubicama komandanta bataljona „Somali“ Mihaila Tolstiha, poznatog kao Givi.

Izvor: Sputnjik
Podeli
screenshot
screenshot

To je saopštio zamenik komandanta Operativne komande DNR Eduard Basurin.

Tolstih je poginuo 8. februara u predgrađu Donjecka. U DNR su ovo ubistvo okarakterisali kao „nastavak terorističkog rata, koji je kijevska vlast počela protiv žitelja Donbasa“. Istraga razmatra nekoliko verzija ubistva.

„Već smo ušli u trag zločincima i odgovorno saopštavamo da će svaki od njih biti kažnjen kako zaslužuje“, rekao je Basurin novinarima.

On je dodao da informacija iz medija o tome da su u ubistvo Tolstiha umešani njegovi podređeni saradnici, koju je, navodno, proširio ustanik iz bataljona „Somali“ Igor Miljcev, predstavlja novi spin ukrajinskih specijalnih službi.

„Mi smo već dokazali da je stranicu Miljceva, navodno vojnika bataljona ’Somali‘, hakovala ukrajinska služba bezbednosti… Važnije od svega toga je, međutim, to što je upravo Služba za bezbednost spinovala ove informacije kako bi podlo otklonila sumnju da je ona umešana u teroristički čin“, dodao je Basurin.

Predstavnici bataljona „Somali“ saopštili su ranije da na njihovim spiskovima nikada nije bio upisan borac po imenu Igor Miljcev, a u pravosudnim organima DNR negirali su umešanost ustanika i Givijevo ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 533 idi na stranu