Pred Dan RS: Zastave, duge cevi, oklopna vozila VIDEO

U Republici Srpskoj danas će biti obeležen Dan RS, a u nedelju je održana proba parade koja će danas prodefilovati ulicama Banjaluke.

Izvor: B92, klix.ba
Podeli
Screenshot
Screenshot

Kako javlja Klix.ba pripadnici policije su hodali sa dugim cevima, a raskrsnice su bile blokirane oklopnim vozilima sa mitraljezima.

Ulicom Kralja Petra Karađorđevića u ponedeljak će biti održana parada povodom 25. godišnjice osnivanja Republike Srpske koja će početi sa Trga RS-a, a završiće na Trgu Krajine gde će biti održan kulturno-umetnički program.

Proba parade nakratko je u nedelju blokirala saobraćaj u centru Banjaluke, a pripadnici policije su sa dugim cijevima hodali po gradu. Širom grada su postavljene zastave RS-a i plakati s pozivom na proslavu 9. januara.

Tokom proslave Dana RS biće održan i svečani prijem i svečana akademija, a na paradi prema rečima predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića Treći pešadijski puk OSBiH, koji je u nedelju bio postrojen u Banjaluci, neće učestvovati

.

Ulice su okićene zastavama, a događaj će pratiti više stotina medija iz BiH i zemalja regije, navodi Klix.ba.

Sve glavne ulice u Banjaluci danas će biti zatvorene. Za 1.000 policajaca koliko će učestvovati u obezbeđenju u Banjaluci, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da je "to dovoljan broj policajaca da sve prođe bezbedno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu