Ponedeljak, 26.09.2016.

16:28

Hrvatska: Referendum destabilizuje BiH, štitićemo Hrvate

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova ocenilo je da referendum u RS ima potencijal da destabilizuje BiH i šire područje jugoistočne Evrope.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

Ministarstvo je saopštilo da Hrvatska kao potpisnica Dejtonskog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini smatra neprihvatljivim referendum u Republici Srpskoj, koji je održan suprotno odluci Ustavnog suda BiH, prenosi Hina.

"Radi se o neodgovornom činu koji ima potencijal da destabilizuje BiH i šire područje jugoistočne Europe", navodi hrvatsko Ministarstvo u saopštenju i dodaje da se Hrvatska zalaže za "održivost, celovitost, teritorijalni integritet i suverenitet BiH, u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna".

"Hrvatima u BiH Hrvatska garantuje i garantovaće na temelju svojeg Ustava ličnu zaštitu", stoji u saopštenju.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova navelo je i da "Hrvatska snažno podržava i pomaže približavanje BiH članstvu u Evropskoj uniji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: