"Odziv na peticiju za izvinjenje zbog 'Oluje' je sramotan"

Beograd -- Odziv na peticiju za izvinjenje Hrvatske građanima Srbije za progon i žrtve u “Oluji” je sramotan, navodi Joco Glavaš iz Inicijative mladih Hrvatske.

Izvor: Beta
Podeli

Koordinator programa tranzicione pravde Inicijative mladih Hrvatske Joco Glavaš izjavio je da su ovih dana pokrenuli inicijativu za skupljanje potpisa za "izvinjenje Hrvatske" građanima Srbije za progon i žrtve u vojno-policijskoj akciji "Oluja" 1995.

Pročitajte još:

"Smatramo da posle 21 godinu umesto trijumfalne proslave 'Oluje' u fokus treba staviti žrtve ove akcije i dužnost da se njihovim familijama od strane institucija a ne samo nevladinih organizacija uputi izvinjenje", rekao je Glavaš u izjavi za Radio "Sputnik", dodavši da je peticija pokrenuta za sada samo u elektronskom obliku.

"Nažalost, odziv je sramotan jer je peticiju u elektronskom obliku prihvatilo tek nešto više od 300 građana", rekao je Glavaš.

Dodao je i da je upućen zahtev gradu Kninu da se u centru grada postave štandovi na kojima bi se potpisivala peticija, ali da nisu do danas dobili odgovor od grada.

Glavaš smatra da ovog trenutka, u doba tehničkih vlada Srbije i Hrvatske, ne postoje šanse da dve države poboljšaju odnose, kao i da budućnost nije najsjajnija jer istraživanja stavova mladih pokazuju da su oni puno konzervativniji od starijih i da su mnogo više skloni nacionalizmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu