Gračanica: Sve više srpskih porodica gradi nove kuće

U mestima oko Gračanice sve je više srpskih porodica koje grade nove kuće.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2016.

16:50

Default images

Kažu da su odlučili da žive na Kosovu i da na njih ne mogu da utiču primeri pojedinih srpskih porodica koje su prodale kuće i napustile Kosovo.

Jedni prodaju i odlaze, a drugi rešili da grade i ovde žive. To je slika iz ulice Gospodara Vučića u Lapljem Selu nedaleko od Prištine, gde je nekoliko srpskih porodica odlučilo da gradi nove kuće uprkos činjenici da srpske porodice iz ove ulice prodaju kuce albancima.

“Odlučio sam da gradim malu kuću I garažu, tako da ne nameravam da se odavde selim. Moj otac je ovde živeo 100 godina I ja ću da nastavim dalje“, naveo je Ljubinko Mikić.

Da život ponekad odstupi od politike pokazuje i ova priča. Kako bi umanjili troškove izgradnje, pomoć I podrška srpskim porodicama stiže od Albanaca.

“Vidim da je kolega počeo da gradi. Pa sam imao ima nameru I zelju da mu električnu instalaciju drugarski odradim“, kaže Zumber Abazi.

Radove na izgradnji kuća izvode Albanci. Kažu da je sa Srbima dobra saradnja jer uvek ispoštuju dogovore i finasijske obaveze.

“Ja sam iz Drenice. Došao sam ovde da radim. Sa poštenim ljudima nikada nema problema. Ajde da zaboravimo politiku“, kaže Sadik Veliju.

Srbi iz ulice Gospodara Vučića u Lapljem Selu nadaju se da ce lokalna vlast u Gračanici da ubrza odluku I asfaltira put .To je jedina ulica u ovom mestu koja nema asfalt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: