"Teško je znati koje su namere Rusije..."

Bagdad -- Portparol koalicije za borbu protiv ID koju predvode SAD naveo je da ruska borbena moć u Siriji ostaje netaktnuta i da je i dalje uključena u akcije.

Izvor: B92
Podeli

Prema rečima Stiva Vorena, uočeno je povlačenje dela ruskih borbenih aviona i vojnika iz Sirije, ali se situacija na terenu nije drastično promenila.

On je iz Iraka saopštio da je osam do deset ruskih aviona primećeno kako napušta vazdušni prostor Sirije, a manje kopnene jedinice se okupljaju kod vazdušne luke i spremaju za povratak.

“Od objave povlačenja ruski avioni su izveli nekoliko letova, ali nisu napadali. Na terenu je i ruska artiljerija koja pruža podršku sirijskim snagama u borbama kod Palmire. Teško je znati koje su namere Rusije. Nismo očekivali objavu povlačenja, sada moramo da upoređujemo reči i dela i da vidimo šta se događa“, rekao je Voren.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u ponedeljak objavio da će se ruski vojni kontigent povući iz Sirije, a Ministarstvo odbrane je tu odluku potvrdilo i krenulo da sprovodi u delo dan kasnije.

Svet

strana 1 od 622 idi na stranu