Živković pozvao Vučića na TV duel

Predsednik Nove stranke Zoran Živković uputio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću javni poziv na televizijski duel.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

17:48

Default images
foto: Tanjug

Živković je u javnom pozivu naveo da u poslednje tri godine Vučić nije učestvovao niti u jednom televizijskom duelu sa predsednikom ili predstavnikom bilo koje opozicione političke stranke, kao i da je svega nekoliko putao odgovarao u Skupštini Srbije na poslanička pitanja, iako je to obaveza predstavnika vlade svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

"Podsećam premijera da su argumenti i kontraargumenti temelj demokratskog dijaloga u demokratskom društvu, a njegovi monolozi u unapred izrežiranim emisijama, sa unapred dostavljenim pitanjima i unapred odobrenim podobnim novinarima, jesu praksa svojstvena isključivo totalitarnim društvima. Odbijanje dijaloga nije samo pokušaj gušenja demokratske opozicije, već pre svega ponižavanje srpske javnosti i prava građana na kritičko sagledavanje činjenica i slobodno donošenje vlastitog suda", naveo je Živković.

On je naveo da ga zato poziva na TV duel u kom će na civilizovani način ukrstiti argumente o temama koje već mesecima i godinama opterećuju srpsku javnost, kao što je odgovornost za smrt sedam osoba u padu helikoptera.

"Dajem i džentlmensku ponudu da premijer sam izabere vreme, emisiju i pristojnu televiziju nacionalne frekvencije. Napominjem da ponuda vremenski nije ograničena, ali je u interesu premijera da sopstveni kukavičluk i strah od činjenica prevaziđe što pre. Ovim pozivom pružam premijeru Srbije i priliku da pokaže bar minimum poštovanja prema građanima Srbije", navodi Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: