FBiH: Uhapšen kantonalni premijer

Sarajevo -- U Federaciji BiH uhapšen je premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Njega su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije a nalog za hapšenje izdalo je Kantonalno tužilaštvo, objavio je "Dnevni avaz".Policija istovremeno pretresa više lokacija na području Bihaća,u tom kantonu.

Kako je objavila agencija Fena, osoba čiji su inicijali H.L. jutros je lišena slobode zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja isprave a po naredbi kantonalnog Tužilaštva, rečeno je iz Federalne uprave policije, a nezvanično je potvrđeno da je reč o Lipovači.

"Avaz" podseća da su istražitelji Federalne uprave policije ranije utvrdili da postoje osnove sumnje da je Lipovača u vreme dok je obavljao dužnost načelnika Opštine Bihać, 2007. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama BiH potpisao ugovore o izvođenju dodatnih radova na određenim građevinskim objektima u Bihaću, u vrednosti od oko 650.000 evra.

Nedavno je u okviru ove istrage protiv Lipovače, na objektu Sportsko-rekreacionog objekta STENS u Bihaću, sprovedeno veštačenje.

Inače, ovo nije bila jedina prijava protiv kantonalnog premijera. Prošle godine objavljeno je da policija istražuje slučaj Gradski trg, privatizaciju Una-banke i druge, takođe iz vremena kad je on bio načelnik Opštine Bihać.

Region

I u Crnoj Gori ledeno doba

Podgorica -- Temperature vazduha u Crnoj Gori, prema najnovijim meteorološkim podacima, pale su ispod nule, čak i u Herceg Novom, gde je jutros izmeren stepen iznad nule.

Region utorak 30.12. 22:46 Komentara: 2

"Promovišem slobodu medija"

Banjaluka -- Premijer RR Željka Cvijanović izjavila je danas da promoviše slobode medija, ali i da smatra da su svi jednaki pred zakonom i moraju imati isti tretman.

Region utorak 30.12. 16:11 Komentara: 5
strana 1 od 110 idi na stranu