Napeto veče u Beogradu (FOTO)

Pokret Dveri održao je protest protiv održavanja Parade ponosa, skup je obezbeđivao veliki broj pripadnika Žandarmerije, a sve je proteklo bez većih incidenata.

Izvor: B92

Subota, 27.09.2014.

23:00

Default images

Procene o broju prisutnih variraju od dve, tri i pet hiljada ljudi, kojima su se obratili lideri pokreta Dveri, ali i, kako je navedeno, ambasador Svetskog kongresa porodica pri Ujedinjenim nacijama, Aleksej Komov, te Srđan Nogo, predstavnik Svetskog kongresa porodica za Srbiju.

foto: Tanjug
Posle nastupa govornika usledila je projekcija filma "Sodom", da bi potom organizatori najavili da će odluku o održavanju Parade ponosa sačekati ispred zgrade Vlade Srbije, a ne na mestu održavanja skupa, Trgu republike, kako je ranije bilo najavljeno.
foto: Tanjug
Oko 500 prisutnih se uputilo ka Nemanjinoj, ali su bili zadržani kod palate Albanija, gde je bio postavljen kordon Žandarmerije, prema kome je bilo bačeno i nekoliko petardi i flaša, prema pisanju beogradskih medija, ali su veći incidenti izbegnuti.
foto: Tanjug
U prvim redovima okupljenih, ispred kordona, stajala su sveštena lica, koja su pevala crkvene pesme, dok su iza njih bili građani koji su nosili srpske, grčke i ruske zastave kao i transparente sa porukama protiv Parade ponosa.
foto: Tanjug
Uprkos novim najavama da će krenuti ka Vladi Srbije, okupljenima to nije dozvoljeno, a posle apela policije nešto posle ponoći su se razišli, najavivši novi skup za nedelju u 16.00.
foto: Tanjug
Sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti je počeo sa zakašnjenjem, dok su u toku dana organizatori Parade ponosa ponovili da se ovakav scenario događao i prethodnih godina, kada je Parada zabranjivana.
foto: Tanjug
.
foto: Tanjug
.
foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: