Ukrajinski brodovi napuštaju Krim

Kijev -- Svi brodovi ukrajinskih pomorskih snaga napustili su zaliv Sevastopolj i zaliv Donuclav, saopštila je pres služba v.d. predsednika Ukrajine Oleksandra Turčinova

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako se navodi u saopštenju, brodovi se kreću ka Odesi, gde je baza ukrajinske mornarice, preneo je Ukrinform.

Povlačenje druge vojne opreme sa Krima, takođe se nastavlja, posebno, vojnih aviona.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Andrej Deščica rekao je ranije danas da su operacije protiv proruskih snaga na istoku Ukrajine obustavljene tokom Uskrsa.

Patrijarh Kiril pozvao na mir u Rusiji i Ukrajini

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril pozvao je u svojoj uskršnjoj poslanici na mir u Rusiji i Ukrajini i nastavak saradnje dva naroda.

"Naša lična molitva upućena danas narodima Rusije i Ukrajine u tome je da se zacari mir u mislima i srcima braće i sestara po krvi i po veri, kako bi se vaspostavile pokidane veze i nastavila neophodna saradnja", stoji u poslanici, objavljenoj na sajtu RPC.

Patrijarh Kiril je tokom današnje službe u crkvi Hrista spasitelja u Moskvi pozvao vernike da kleknu i pomole se za Ukrajinu.

Situacija u Ukrajini je predmet stalne i iskrene molitve patrijarha, rekao je njegov portparol djakon Aleksandar Volkov.

"U današnjoj molitvi njegova svetost je podsetila pripadnike crkve još jednom da postoji potreba za molitvom za Ukrajinu čiji su pravoslavni vernici neotudjivi deo naše zajedničke crkve", rekao je Volkov, a preneo Itar-Tas s.

strana 1 od 488 idi na stranu