Krim bez aviosaobraćaja?

Vodeća ukrajinska aviokompanija UIA saopštila je večeras da je vazdušni prostor iznad Krima zatvoren, preneo je Rojters.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

20:44

Default images

Naoružani muškarci preuzeli kontrolu nad glavnim aerodromima u toj oblasti.

Intefaks je ranije javio da iz glavnog grada Ukrajine, Kijeva, od jutros nije dozvoljeno nijedno poletanje ka međunarodnom aerodromu u Simferopolju.

Rojters, međutim, pozivajući se na informacije službenika na aerodromu, navodi da je samo jedan let iz Kijeva odložen, a da ostali lete ka Simferopolju i iz tog grada bez ikakvih problema.

Kijev je danas uložio protest Rusiji zbog, kako navode, ugrožavanja vazdušnog prostora i kršenja sporazuma o zakupu baze Crnomorske flote na Krimu, preneo je Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine nije navelo više detalja, ali je ukrajinska granična služba saopštila da je više od 10 ruskih vojnih helikoptera preletelo iz Rusije u ukrajinski vazdušni prostor, iznad poluostrva Krima.

Rojters navodi da su ruski vojnici, takođe, blokirali jedinicu ukrajinskih graničara u blizini luke Sevastopolja, gde je sedište ruske Crnomorske flote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: