U Gračanici potpis uz grb Kosova

Izjave o preuzimanju dužnosti gradonačelnik Gračanice Branislav Stojanović i odbornici potpisali su u petak. Uz logo opštine stajao i grb Kosova, pišu Novosti.

Izvor: B92

Petak, 27.12.2013.

22:44

Default images

Kako je Novostima potvrdio jedan od potpisnika, sve je obavljeno uz prisustvo predstavnika kosovskog ministarstva za lokalnu samoupravu.

"Ispoštovana je forma, a mi nastavljamo politiku za koju smo se i do sada zalagali - prokomentarisao je za naš list Stojanović, koji se nedavno zakleo pred srpskom zastavom, ali je Priština to poništila."

Polaganje zakletvi u opštinama na severu tek predstoji, i sada se otvorilo pitanje hoće li srpski gradonačelnici i odbornici u Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, morati da svoje ime ispišu ispod kosovskog grba.

Krstimir Pantić, novoizabrani gradonačelnik Kosovske Mitrovice, za Novosti, kategorički tvrdi:

"Niko, pa ni Priština, ne može da nas natera da zakažemo sednicu Skupštine, niti da potpišemo izjavu kraj grba Kosova. To bi predstavljalo krivično delo, a ja nemam nameru da kršim Ustav Srbije, niti Briselski sporazum."

Prema rečima ministra za KiM Aleksandra Vulina, Priština je osporila inauguraciju rukovodstva u Gračanici, jer nisu podnete pisane zakletve i taj spor je rešen:

"Priština će uraditi sve da uspori formiranje Zajednice srpskih opština, a najlakši način je odlaganje konstituisanja srpskih opština."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: