Nastavniku 15 godina zbog obljube

Novosadski nastavnik Ivan Miović Štasni, koji je 2010. uhapšen pod sumnjom da je obljubio nekoliko svojih učenika, pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora.

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

19:11

Default images

Prema toj presudi Apelacionog suda u Novom Sadu od 19. avgusta ove godine, kojom je potvrđena prethodna presuda Višeg suda, Štasni neće smeti da obavlja poziv nastavnika kao i sve poslove u vezi sa obrazovanjem i vaspitanjem deset godina od pravosnažnosti presude.

Štasni je proglašen krivim da je oštetio ukupno dvanaestoro maloletne dece, a osuđen je za tri krivična dela zloupotrebe položaja obljubom u produženju, za pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje u produženju i za devet krivičnih dela prikazivanja, posedovanja i nabavljanja pornografskog materijala u produženju.

Osuđeni Štasni nalazi se u pritvoru od 12. maja 2010. godine, navedeno je u saopštenju suda.

Štasni je radio kao nastavnik geografije u osnovnim školama "Jovan Dučić" u Petrovaradinu i "Veljko Vlahović" u Šangaju, a otkriven je kada se jedan od učenika požalio psihologu Savetovališta za mlade, posle jedne tribine.

Apelacioni sud je najpre ukinuo presudu iz 2011. godine, kojom je Štasni bio osuđen na osam godina zatvora i vratio slučaj na ponovno suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: